23 Mart 2016 Çarşamba

Brownie, Brovni, Browni

Şu an internette mükemmel bir brownie tarifi arayanlar için yazıyorum. Sadece mükemmel bir ıslaklıktan bahsetmiyorum aynı zamanda oldukça sağlıklı. Ağzınıza gelen çıtır çıtır badem ve cevizler, yoğun kremamsı kıvamı ile ıslaklık veren hurmalar, aradığınız çikolata tadını veren kakao.
Hepsi bu. Üstelik pişirmenize gerek kalmadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir brownie tarifi bu.
Vejeteryan değiliz aynı zamanda glutensiz beslenmiyoruz ama biz bu brownielere bayılıyoruz.
Sekersizunsuzbrownie
Malzemeler:
8*8 bir borcam için ölçüler.
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 22 adet hurma
  • 1 su bardağı kakao – 105 gram
  • ½ ya da 1 su bardağı badem
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • ¼ çay kaşığı tarçın
Hurmaların çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın, blendırınızın zarar görmesini istemeyiz. Hurmalarınız çok kuru ve sert ise kullanmadan önce su dolu bir kapta bekletmenizi tavsiye ederiz. Böylece hurmalar yumuşayacak ve karışımın birbirini tutması daha kolay olacak.
Bademi, tercihinize bağlı olarak miktarını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. İsterseniz hiç kullanmayabilirsiniz. Biz hurmanın yoğun şekerli tadını dengelemesi açısından kullanmayı tercih ediyoruz. Dişe gelir şekilde ezmeden büyük parçalar halinde bırakıyoruz.
Yapılışı:
  • Blendır kabınıza cevizleri aktarın ve 10-15 saniye çalıştırın. Çok ince değil ama kıvamı un gibi olacak.
  • Kakao, tarçın ve vanilyayı ekleyip 5 saniye daha çalıştırın.
  • Blendırınız çalışır konumda iken ya da ekleme şansınız yok ise parça parça hurmaları ilave edin ve çalıştırmaya devam edin. Karışımı ellediğinizde birbirini tutan bir hamur kıvamında olacak. İri iri doğramış olduğunuz bademleri karışıma ilave edip eliniz ile homojen olacak şekilde dağıtın.
  • Karışımı borcamın içerisine alın ve eliniz ile eşit olarak yayın.
  • Buzdolabında dinlenmesi için bir saat bekletin.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder